Copenhagen baby!

Kööpenhamina on lunastanut paikkansa yhtenä suosikkikaupungeistani. Ilmapiiri on rento ja tyylikäs - tämä on se paikka jossa skandinaavinen minimalismi kohtaa eurooppalaisen nautiskelukulttuurin. Graafisen suunnittelijan näkökulmasta Kööpenhamina olisi asuinpaikkana ihanteellinen: paikallinen design-kulttuuri kukoistaa ja alueelta löytyykin monta kansainvälisesti huippujälkeä tekevää toimistoa.

 

copenhagen visual tone of voice

Vanhan apteekin tiloihin rakennettu Bang & Jensen on lempparikahvilani Vesterbrossa. Kahvila on super hygge, sellainen omaan olohuoneeseen verrattava paikka jossa voi viettää laiskaa sunnuntai-aamua kavereiden kanssa tai vaikka vetäytyä läppärin kanssa nurkkapöytään kirjoittelemaan blogia. Yksi seinä kahvilasta on koristeltu Hans Die Skipper -tauluilla. Jokunen vuosi taaksepäin voitin Flow-festareille liput tuosta kyseisestä paikasta nappaamallani kuvalla.

Kävimme vierailemassa Amager Strandin paikallisessa saunaseurassa, jossa ihmiset saunovat ja uivat ympäri vuoden. Niin tekisin minäkin jos täällä asuisin, sillä vesi oli uskomattoman kirkasta ja puhdasta - ihan eri luokkaa kuin Helsingin suunnilla.

Viimeisimpänä vielä kuvaa serkkuni Johannan ja hänen miehensä Jimmin kotoa. Heidän kotinsa on yksi kauneimmista joissa olen käynyt. Jimmi on puuseppä / huonekalusuunnittelija ja kuvassa näkyvä tuoli, lipasto ja peili ovat kaikki hänen kädenjälkeään.